tiistai 18. huhtikuuta 2017

Skype (Sovellus 2/2)

Lueskeltuani muiden esittelyjä, tulin siihen tulokseen että haluan esitellä sovelluksia joita muut eivät ole vielä maininneet. Halusin myös valita kaksi sovellusta, joita olen henkilökohtaisesti käyttänyt. Tätä kautta pystyn ehkä antamaan tarkemman käsityksen siitä miten sovellukset toimivat ja mihin niitä käytetään.


Skype


Skype on sovellus, jossa käyttäjät voivat keskustella ja soittaa muille käyttäjille video- ja äänipuheluita. Sovelluksella on myös mahdollista soittaa ja viestitellä tavallisiin puhelimiin maksua vastaan. Skype on ollut pidemmän aikaa yksi suosituimmista verkkopuheluohjelmista, ja sitä on mahdollista käyttää myös mobiilisovelluksena.

Skypessä on mahdollista lisätä muita käyttäjiä yhteystietoihin. Tämän jälkeen käyttäjät voivat lähettää viestejä ja soittaa puheluita toisilleen milloin tahansa. Muiden kanssa on siis mahdollista viestitellä joko videon kanssa tai ilman. Käyttäjät voivat jakaa tiedostoja, linkkejä ja valokuvia toisilleen rajattomasti.

    Skypen kontaktinäkymä pyötäkoneella. (Lähde: http://codesteps.com/2014/03/31/skype-adding-contacts/)

Sovelluksessa on mahdollista luoda ryhmäpuheluita ja keskusteluja. Yhteen keskusteluun voi lisätä jopa 25 henkilöä. Tämän takia sovellus sopii hyvin esimerkiksi kokouksien ja webinaarien pitämiseen, sekä ryhmätöiden suunnitteluun. Sovelluksella on helppo jakaa tiedostoja monelle eri henkilölle samaan aikaan.

Olen itse käyttänyt Skypeä monia vuosia. Skype on ollut yksi tärkeimmistä kommunikoinnin välineistä minulle ja ystävilleni. Sovellusta on helppo ja nopea alkaa käyttämään, ja se on todella yksinkertainen. Sovelluksen välityksellä on mielestäni vaivatonta tehdä lähes mitä vain muiden kanssa yhdessä, ja se on kaikinpuolin toimiva tapa kommunikoida niin tuttujen, kuin tuntemattomienkin henkilöiden kanssa.


2 kommenttia:

  1. Kuinka paljon käytät Skypea esim. koulun ryhmätehtävissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alemmilla koulutusasteilla käytin sovellusta lähes kaikkien ryhmätehtävien tekemiseen. Kuitenkin nyt sen käyttö koulutehtävissä on vähentynyt. Käytän sovellusta lähinnä kavereiden kanssa keskustelemiseen nykypäivänä.

      Poista

Työntekijän/hakijan tietosuoja

Jokaisella työntekijällä on oikeus olla selvillä siitä, mitä tietoja hänestä kerätään. Työnantajalla ei siis ole oikeutta katsella työntekij...